22:12 | 05 Юни 2020г.

Пътник без билет се заключи в тоалетна

Добавено: Вторник, 29 Юли 2014г | гледана: 351 пъти.

Уникален скандал се е разиграл миналата вечер във влака от София за Перник, който тръгва в 19:45 часа от централна гара - София, пише ZaPernik.com. Кондукторка изгони пътничка без билет, която се заключи в тоалетната на влака, за да пие бира и пуши цигари. Очевидци разказват за зрелищната случка, в която нервите на кондукторката са били "опънати" от пътничката, която редовно прави проблеми по линията София - Перник.


На гара "Горна баня" в новата мотриса, която се движи по линията София - Перник се качва възрастна перничанка. С влизането тя оставя багажа на седалка до тоалетната, в която впоследствие побърза да влезне. Жената влиза с бутилка бира "Пиринско". Кондукторката забелязва това, но смята да изчака. Преди гара "Владая" кондукторката започва да чука по вратата на тоалетната. Отвътре не се отваря. Говорещите си помежду пътници спират и започват да гледат към тоалетната. След няколко почуквания вратата се отваря от перничанката. Кондукторката и пътниците около нея са изненадани от гледката. Дим от цигари излиза от тясното помещение, от което кльощавото тяло на жената се подава с бутилка бира в ръка и запалена цигара в устата. В този миг кондукторката се побърква! Тя започва да се кара на жената и да я пита дали има билет, като й се кара как може да пуши, пие и да се заключва в тоалетната на влака. Кондукторката казва на жената - наруштел да излезе от влака, иначе ще трябва да плати глоба от 20 лева заради запалената цигара. През това време пътничката мърмори под носа си, че нямала билет. Ядосаната кондукторка помага на жената и сваля багажа й на перона. Жената излиза и гледа безмълвно стискайки бирата в ръка и пушейки цигарата.


"Имаш пари за бира, а нямаш пари за билет! От "Горна баня" се заключи в тоалетната и мислеше, че ще ти се размине...", редеше БДЖ служителят, разказват очевдици.


Справедливата кондукторка казва на жената, че ако иска да продължи да отиде и да си купи билет, като не забрави да остави цигарата. Ако ли не да остане на гарата и да изтрезнее, докато дойде следващия влак.


Пътниците във влака са изумени, но не и изненадани. Редовните пътуващи са виждали и преди перничанката, която мъкне огромни торби и прилича на клошарка. Хората не са изненадани от поведението и на кондукторката, защото перничанката и друг си е позволявала волности по линията София - Перник.


Перничанката реши да остане на гарата, като преди това кондукторката премести багажа й до самата сграда, след коловозите.


Във влаковете в страната е забранено да се пушат цигари, още повече в тесните помещения. Мерките бяха въведени след трагедията по линията София - Кардам. На 28 февруари, 2008 година в около 23:40 часа във влака по линията София - Кардам възниква пожар. Инцидентът става при навлизане на влака в индустриалната зона на Червен бряг. Огненият ад погубва 9 човешки живота, а 10 са ранените. Цяла България беше потресена от ЖП инцидента. От тогава във всички влакове в страната е забранено пушенето на цигари, но вероятно перничанката пренебрегва тази забрана, която е разлепена във всеки вагон или мотриса на БДЖ.

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble