22:24 | 05 Юни 2020г.

Пернишките сервизи започнаха да връщат софиянци

Добавено: Вторник, 29 Юли 2014г | гледана: 352 пъти.

Тенекеджиите в Перник връщат начуканите от градушката в София коли на софиянци и не желаят да ги отремонтират, пише Стандарт. Причината е, че капацитетът на работилниците е твърде малък и не могат да поемат толкова голям брой автомобили. Стъкларите донякъде са по-благосклонни, но освен че качват двойно цената, записаните за смяна на джамове са с дати за през август. Освен това стъклата по магазините са свършили, а поръчките се бавят. Затова повечето се снабдяват с необходимото от автоморгите в миньорския град.


"Като падна градушката, си помислих, че ще ни се наложи да спим в сервиза и се оказах прав", доверява майстор с малка работилница. Той изпълнява поръчки на търговците на коли от втора употреба и не се оплаква от липса на работа.


След опустошителната градушка в София напливът бил много голям. Много перничани, които работят в столицата и пътуват с колите си, също са сред пострадалите. Отначало пернишките сервизи приемали по-малко пострадалите, но сега отказват клиенти с изкривени от ледените топчета ламарини. Майсторите предпочитат да работят за постоянната си клиентела и да не приемат нови коли.


Обичайно тенекеджиите в Перник взимат по 100 лева на изкърпен детайл. Ако пораженията са по цялата кола, поправката й излиза над 1000 лева. По софийските сервизи обаче услугата била по-скъпа, твърдят перничани.

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble