07:27 | 15 Юли 2020г.

НАП даде финансова глътка въздух на Профилакториума, като махна запора му

Добавено: Сряда, 23 Юли 2014г | гледана: 403 пъти.

НАП осигури финансова глътка въздух за Профилакториума в Перник, пише ZaPernik.com. Днес Националната агенция по приходите е махнала запора над Профилакториума. Така 80 % от парите в здравното заведение ще остават там, а останалите 20 % отиват в НАП. 


Радостната вест дойде от председателя на общинския съвет в Перник Милан Миланов, който я поднесе на обществото на днешната сесия.


На сесията присъстваше и доктор Лазар Георгиев, който работи в Профилакториума. Още преди миналата сесия той внесъл предложение в дневния ред, за което тогава не стигна време.


Докторът отправи призив от него и колегите му в здравното заведение да му се направи одит. Той повдигна въпроса и с проблемите на Профилакториума, като предложи да се направи специална среща с местните управници и персонала.


Припомняме ви, че през последните няколко години заплатите в здравното заведение не се изплащат нормално - един път хората получават целите си възнаграждения, друг път - само аванс.


Търпението на работещите в Профилакториума се изчерпва и от седмица те усилено си търсят правата и невзетите пари. 


Миналата седмица единствено ZaPernik.com разгласи случая, като публикува и отворено писмо от персонала на здравното заведение към местните управляващи.


Вижте още по темата: Служители от Профилакториума: Управляващи умишлено водят болницата към фалит


Председателят на общинския съвет за Профилакториума: Това, което зависи от мен е направено 

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble