06:43 | 12 Юли 2020г.

Оставиха на свобода студент от Перник пребил до смърт художник

Добавено: Сряда, 23 Юли 2014г | гледана: 706 пъти.

Условни присъди наложи Окръжният съд в Добрич на двама млади мъже, които на 29 август 2011 година пребили 30-годишния художник и музикант Цветомир Христов по време на технофестивал в село Камен бряг, пише zapernik.com. 29-годишният студент Ивайло Р. П. от гр. Перник и Васил Л. Г. от София са осъдени на три години затвор с пет години изпитателен срок. Те са признати за виновни в това, че на 29.08.2011 г. в землището на с. Камен бряг, община Каварна, умишлено са нанесли на младеж от гр. Нова Загора тежка телесна повреда, завършила със смърт десетина дни по-късно. Жертвата на побоя е получил тежка закрита черепно-мозъчна травма с контузия на мозъка и мозъчния ствол, кръвоизлив под твърдата мозъчна обвивка и под меките мозъчни обвивки, както и двустранна огнищна бронхопневмония, развила се в резултат на контузия на десен бял дроб. Прието е, че двамата по непредпазливост са причинили смъртта на младия мъж, който е починал на 8 септември, пише topnovini.bg.


Двамата трябва да платят 130 000 лева кръвнина на майката на убития. Според обвинителния акт двамата подсъдими и техни приятели били на технофестивал в с. Камен бряг, като някои от компанията нощувала на палатки. Пострадалият бил разположил палатката си в близост до компанията. Бил употребил алкохол. Около 15 ч. се спречкал с другите младежи и започнал да хвърля по тях камъни и празна бутилка от минерална вода. Ивайло го попитал какво иска, а пострадалият се ядосал и започнал да го псува. Двамата се сдърпали, но били разтървани от останалите в компанията, като Васил го бутнал към неговата палатка. Младежът от Нова Загора хвърлил голям камък към двамата и разправията се подновила, като си разменили удари. Понасяйки удари в главата и по тялото си, пострадалият се претърколил до палатката си и останал да лежи на няколко метра от нея. В това време две момичета от компанията довели двама униформени. Единият се приближил до лежащия по гръб на земята младеж и видял, че той е със затворени очи, а по носа му имало кръв. Полицаят го побутнал, но момчето реагирало едва на шестия път, седнало и напсувало полицаите. От него се носел силен мирис на алкохол. Служителят на реда го попитал за името му, но пострадалият промърморил нещо неразбираемо, посочил хората от другите палатки, изправил се и отишъл до своята, пъхнал си главата вътре и се завил с част от платнището. Полицаите преценили, че той е в нетрезво състояние, предупредили останалите да не го закачат, а да го оставят да се наспи, и си тръгнали.


Прокуратурата посочва, че след десетина минути пострадалият станал и се отправил към близката сцена, като се олюлявал по пътя. Близо до сцената паднал и бил намерен в безпомощно състояние първо от френски гражданин, после от българин, които поотделно се обадили на телефон 112. На местопроизшествието пристигнал екип на Спешна помощ – Каварна. Лекарят установил, че младежът не е в съзнание и няма белези от външни наранявания по тялото му. Пострадалият бил отведен първо в МБАЛ – Добрич, а след това транспортиран в МБАЛ „Св. Анна”, гр. Варна. Там му била направена спешна неврохирургична операция за отстраняване на хематом под твърдата мозъчна обвивка. Въпреки положените усилия, на 08.09.2011 г. той починал, без да дойде в съзнание.


Цветомир има брат близнак Звездомир, който научил за зловещия инцидент от родителите. Той основа групата във „Фейсбук” и организира петиция до министерството на правосъдието с искане за справедлив процес за смъртта на брат си. Пред вестник „Монитор“ преди време той бе споделил: „Цветомир не вземаше дрога. Беше вегетарианец, член на Бялото братство, изобщо човек на изкуството“. Цветомир беше изключителен човек, художник, артист и музикант. Винаги с усмивка и позитивно отношение към живота. Той е член на Бялото Братсво и много добър приятел с Риния и поддържаше философията и отношението към живота на Петър Дънов и последователите му, пише брат му в блога си. Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативния съд във Варна.

Коментари
Автор: Kailan
You make thigns so clear. Thanks for taking the time! http://yildgccqiim.com [url=http://ipyevv.com]ipyevv[/url] [link=http://czling.com]czling[/link]
Добавено: 01.06.2016
Автор: Jacey
Wonderful extoanapiln of facts available here.
Добавено: 01.06.2016
Автор: Melissa
Hey, that's the grtesaet! So with ll this brain power AWHFY? http://vywmbvm.com [url=http://nruegx.com]nruegx[/url] [link=http://cseolrljt.com]cseolrljt[/link]
Добавено: 31.05.2016
Автор: Wood
I've been loinkog for a post like this for an age
Добавено: 30.05.2016
Автор: Joyce
Good day, I will tell how you could earn paypal money protecting links and youtube. Google some royalty free wallpapers, songs or templates. Upload those to megaupload or something. Then join bee4biz (just Google it) and use them to protect your download link. Make lots of videos showcasing your free downloads and post protected download link in your video denicrptios. bee4biz pays when people complete a free survey to unlock your download link. They pay via moneybookers or PayPal weekly.
Добавено: 29.05.2016
Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble