05:39 | 12 Юли 2020г.

Общинският съвет в Перник гласува увеличение на таксата за детските градини

Добавено: Сряда, 23 Юли 2014г | гледана: 361 пъти.

Промяната в механизма на формиране на месечната такса, която семействата плащат за детските градини, се налага заради това, че на хартия няма свободни места в забавачките, а на практика те са полупразни, предаде БНР.


Досега окончателната месечна такса за детската градина беше 5 лева задължителна такса плюс по 2 лева на ден за храна. С промените задължителната такса става 20 лева, а дневният порцион 1.30 лева. Направената корекция няма да се отрази на бюджета на семействата, чиито деца посещават редовно детската градина, тъй като крайната сума се запазва. Градината ще излиза по- скъпа само за родителите, които в момента срещу пет лева си гарантират място в детското заведение, без детето да го посещава редовно.


По списъчен състав 3103 деца са записани в детските градини, ежедневно ги посещават едва 1837 деца. С влизането в сила на промяната, ако бъде представен документ, че детето не е посещавало детската градина по уважителни причини, от задължителната месечна такса ще бъде приспаднато времето, за което то е отсъствало.

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble