07:52 | 15 Юли 2020г.

Верижни катастрофи окупираха пътя Перник - София

Добавено: Сряда, 23 Юли 2014г | гледана: 616 пъти.

Поредица от верижни катастрофи осеяха пътя Перник - София, предаде ZaPernik.com. Катастрофите са се реализирали на различни места. Общият брой на автомобилите надхвърля 10. ПТП-тата са възникнали в участъка пътен възел "Даскалово" - Драгичево - Владая. При възникването на катастрофите няма жертви или сериозно пострадали хора. За късмет всичките верижни катастрофи са се разминали само с щети по автомобилите. Автомобили с пернишки, софийски, кюстендилски и благоевградски регистрационни номера са участвали в катастрофите.


Лек автомобил "Алфа Ромео" излетя от кръговото на пътен възел "Даскалово". Автомобилът е поднесъл, вероятно движейки се с висока скорост и е връхлетял на едно от възвишенията на пътния възел. На място е пристигнал екип на "Пътна полиция" за установяване на ПТП-то, както и изпробване на водача на "Алфа"-та за наличие на алкохол в кръвта. Към 19:30 часа на мястото на инцидента пристигна "Пътна помощ", за да изтегли "кацналия" автомобил.


Два леки автомобила с пернишки регистрации са се ударили на пътя София - Перник. Катастрофата е станала тази вечер в района на бензиностанция "Лукойл" - Владая. В произшествието са участвали "Опел" и "Форд". Няма пострадали. Нанесени са минимални материални щети по автомобилите. "Нали сме здрави! Това е важното! Ламарина се оправя.", каза пътник от "Опел"-а. Колите се бяха изтеглили до продавачите на дини и пъпеши. Около 19:20 часа екип на "Пътна полиция" - София пристигна на мястото на инцидента, за да установи причините за възникване и да изпробва шофьорите за наличие на алкохол в кръвта.


Няколко леки автомобили са се ударили от София към Перник, в района на опасния завой след бензиностанция "Лукойл" - Владая. В катастрофите е участвал и бус. От силния удар бетонен капак на шахта при опасния завой след "Лукойл"-а се е поместил значително.


Автомобил е съборил билборд от Перник към София, на отбивката, която е на километър след светофарите на село Драгичево.


В пътния участък Перник - София, през село Драгичево катастрофите при опасния завой след "Лукойл", а от няколко години и в кръговото на пътен възел "Даскалово" се превърнаха в нещо необичайно. Острите завои, несъобразената скорост и обраслата растителност около пътя са факторите катастрофите в района да са честа гледка. 

Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble