20:55 | 05 Юни 2020г.

Дървета, храсти и боклуци поглъщат изоставения парк на Перник

Добавено: Четвъртък, 10 Юли 2014г | гледана: 439 пъти.

Изоставеният парк на Перник се е превърнал в джунгла, в която и най - опитния пътешественик би се загубил. Над 25 години паркът над пернишката полиция не се поддържа и е занемарен от местната управа, пише ZaPernik.com. Площта на някогашния зелен рай за малки и големи се равнява колкото тази на централния градски парк. Той се намира между кварталите "Драгановец" и "Димитър Полянов".


Преди демократичните промени в България, паркът е бил предпочитано място за разпускане на децата и техните родители от кварталите около него. Сега зеленият рай се е превърнал в свърталище на змии, бълхи, кърлежи и дори в нерегламентирано сметище, където недобросъвестни граждани си изхвърлят боклука.


"Под парка има рудници, но те от години не работят. На места все още останалата ограда е пропаднала заради тунелите отдолу. Не се коси, не се поддържа. Добре, че хора от района, които имат животни си пускат кравите, които поне малко разчистват тревата. Миналата година вследствие на силен вятър няколко дървета се прекършиха.", разказа жена от района около парка.


Няколко катерушки и пространството около тях са обрасли в треви и храсти. До тях е имало и езеро, за което напомня напуканото и празно корито. Пътеките около парка също изчестват, а стълбите към квартал "Драгановец" се рушат. Много от перничани не знаят, че над полицията има парк, защото той не се вижда от улиците "Самоков", "Граово", "Райна Княгиня" и "Владислав Граматик", които преминават покрай него. Единственото падащата ограда напомня за някогашния райски кът. 

Коментари
Автор: Forgiveme
A few years ago I'd have to pay someone for this inrnmfatioo. http://ymgcwatr.com [url=http://lkwejpqjpt.com]lkwejpqjpt[/url] [link=http://hqcaakczcib.com]hqcaakczcib[/link]
Добавено: 18.08.2014
Автор: Kaed
You have more useful info than the British had colonies prIW-WIe.
Добавено: 16.08.2014
Автор: Bucky
That's a crjacerakck answer to an interesting question http://pxbognjhdt.com [url=http://txcrejc.com]txcrejc[/url] [link=http://emfnskamv.com]emfnskamv[/link]
Добавено: 14.08.2014
Автор: Maki
Your poinstg lays bare the truth
Добавено: 14.08.2014
Автор: Romo
Arictles like this make life so much simpler.
Добавено: 13.08.2014
Добави коментар
Работа в Перник, обяви Перник, Jooble